M31 Andòmeda

Andròmeda, filla de Cefeu i Cassiopea fou salvada per Perseu del sacrifici al que la condenà Posidó per comparar-se en bellesa amb les seves Nereides. Finalment esdevé reina de Grècia de la mà del seu salvador.

No se si de Grècia… però si de la nit. La Galàxia d’Andròmeda és l’objecte celeste més llunyà que hom pot albirà a ull nu. Localitzeu-la fent servir aquest truc: localitzeu Cassiopea (una clara W ) i pel seu triangle superior traceu una bisectriu fins trobar una taca difusa (a mi em funciona… 😉 ) 

Lluny de nosaltres (2,5 milions d’anys llum) però tant gran i lluminosa que en un cel ben fosc es pot arribar a veure com una taca difosa. La visió amb telescopi de petita obertura ja és magnífica i si en veieu alguna fotografia … es un dels objectes més fotogènics del cel del nord.

M31 – Galàxia d’Andròmeda

La meva versió es composa de 15 exposicions de 300 s en Luminancia, afegint-hi el color amb 5 exposicions, també de 300 s, per cada filtre (RGB). El processat està fet amb el software APP (“Astro Pixel Processor”) i acabat d’ajustar amb Photoshop. Les imatges han estat obtingudes remotament desde l’observatori de New Mexico (MPC H06), amb un refractor de 106 mm i una CCD: SBIG STL-11000M.

I en dic versió perquè els tints que pot agafar una fotografia astronòmica son tants com persones la processin. Segurament en faré una revisió d’aquí un temps… quan domini mes el programa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *